Ще бъдем в парламента. Има огромни нарушения и остава борбата да

...
Ще бъдем в парламента. Има огромни нарушения и остава борбата да
Коментари Харесай

Мая Манолова: Протестният вот е първа политическа сила

" Ще бъдем в Народното събрание. Има големи нарушавания и остава битката да опазим резултата си. " Това съобщи един от водачите на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова. Тя направи коментар на първите оповестени екзитполове след края на изборния ден. Според първите данни на социолозите групировката на Манолова прескача 4-процентовата преграда за влизане в Народното събрание.

" ГЕРБ загуби тези избори, протестният избор завоюва. Протестният избор е първа политическа мощ, само че какво ще се случи, дано да изчакаме резултатите ", посочи Манолова.

Тя подчерта, че " Демократична България "  и групировката на Слави Трифонов не са нейни съперници, огромната борба е против партиите на статуквото – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация. Мая Манолова изключи съдействие с ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Най-важното е, че хората излязоха и гласоподаваха макар опитите на властта да саботират изборите и да сплашат хората. Това демонстрира, че хората желаят смяна и парламент, който да има висока представителност ", счита тя.

Десетки сигнали за пазаруване на гласове в ромските квартали в София и в Пловдив са получили в платформата " Изправи се! Мутри вън! ", разгласи на брифинг по-рано през днешния ден водачът на групировката: " Целта е ясна - да бъде обезщетен низходящия ред на ръководещите и воеводската патерица на властта да влезе вместо нас. Да бъдем потопени като избор и вместо нас, в последните часове с всеобщо пазаруване на гласове, по този метод да си обезпечат четвърти противозаконен мандат. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР